Geschiedenis

De Beverwijkse Machine Fabriek (BMF) is opgericht in de jaren zestig van de twintigste eeuw. Het bedrijf vestigde al snel een goede naam en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een belangrijke leverancier van machineonderdelen. In 2016 sloot het bedrijf de handen ineen met Magifa, een gerenommeerde branchegenoot. “Ik was al een tijdje op zoek naar versterking voor ons bedrijf. Na enkele afgeketste overnamemogelijkheden, kreeg ik - min of meer per toeval - het bericht dat de eigenaar van BMF zijn onderneming met spoed wilde verkopen. Een week later was de transactie beklonken”, herinnert Magifa-directeur Rinke Koehoorn zich nog goed. BMF wordt tegenwoordig geleid door Rinke’s zoon Ilja.

BMF en Magifa: wederzijdse aanvulling

BMF en Magifa vullen elkaar op praktisch en markttechnisch vlak prima aan. Magifa Zaanstad blinkt vooral uit in het wat kleinere en middelgrote werk, terwijl de kracht van BMF ligt in de grote producten. Dat de samenwerking van de twee bedrijven een goed idee was, bleek al snel na de overname: een van de Magifa-klanten had een opdracht die Magifa niet kon maken, maar BMF wel. Beide bedrijven werken onder hun eigen naam, maar delen wel hetzelfde bedrijfspand. De werknemers van Magifa Zaanstad (dertig) en BMF (elf) werken dan ook onder een dak en vullen elkaar op het gebied van kerncompetenties en vakkennis prima aan.

Werkwijze van BMF

Hoewel we op hetzelfde niveau en deels ook binnen dezelfde marktsectoren opereren als ons zusterbedrijf Magifa, is BMF vooral gefocust op het afleveren van grotere en zwaardere machineproducten en -onderdelen. We zijn vooral experts in het exact draaien, frezen en slijpen van producten die zijn gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. De nadruk ligt daarbij op moeilijk verspaanbare materiaaltypen. Nauwkeurigheid en snelheid gaan bij ons hand in hand, wat tot uiting komt in snelle levertijden en onderdelen van rimpelloze kwaliteit. Ons bedrijf is ISO9001-gecertificeerd en voldoet dus ruimschoots aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dat uit zich in de volgende drie principes:

  • We maken duidelijk wat we doen
  • We doen wat we zeggen
  • We kunnen het bewijzen en onderbouwen

Specialistisch en gekwalificeerd

BMF werk uitsluitend met gekwalificeerd personeel dat bij elke klus uiterst nauwgezet te werk gaat. Dankzij ons ERP-systeem met realtime-planning, een eigen, geklimatiseerde meetkamer, ruime opslagmogelijkheden en de expertise om totaalproducten te assembleren, heeft u in BMF een duidelijk aanspreekpunt dat zowel de functie van partner als adviseur vervult. BMF is vooral bedreven in het aanpakken van grote klussen en maken van de wat zwaardere machineonderdelen.

Onze kernwaarden

Ervaring

Kleine tot middelgrote series van uiteenlopende producten

Productie op hoog niveau

Productie complexe onderdelen van exotische materialen

Technisch onderbouwd

Het produceren van onderdelen op basis van toegeleverde Solids of Cad tekeningen

Gecertificeerd

ISO 9001 gecertificeerd

Kwaliteitsnormen

De dienstverlening van Magifa Zaanstad is vooral gericht op het afleveren van middelgrote en kleinere klussen. We richten ons met name op precisiewerk. Om te voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard die onze klanten en wijzelf stellen, werkt Magifa met goed geschoold en gekwalificeerd personeel. Ons bedrijf is ISO9001-gecertificeerd en voldoet dus ruimschoots aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Wij maken duidelijke afspraken met de klant, doen wat we zeggen en kunnen dit ook onderbouwen. Magifa streeft naar langdurige en duurzame relaties met klanten. U herkent dit aan onze open en eerlijke houding. Door constante training van onze vakmensen en de inzet van de juiste machines en middelen, zijn wij in staat om flexibel en accuraat in te springen op al uw wensen.

Magifa werkt samen met BMF

Vanaf 2007 was het bedrijf in al zijn facetten officieel van Rinke Koehoorn en is de naam veranderd naar Magifa Zaanstad B.V. Hij is nog steeds directeur en eigenaar van Magifa. Het daaropvolgende jaar werd ook Rinke’s zoon Ilja Koehoorn betrokken bij het bedrijf. Hij leidde in 2016 de overname van de Beverwijkse Machine Fabriek BV (BMF). Tegenwoordig zijn er ruim veertig mensen werkzaam bij de twee goedlopende en gespecialiseerde bedrijven. Magifa is hard op weg om één van de grotere familiebedrijven van Nederland te worden in de veeleisende sector van metaalbewerking.

 

Meer informatie over BMF? Bekijk online onze digitale brochure.

bekijk onze brochure